2010. április 26., hétfő

Kifüstölt a GeForce

Az Nvidia kéri vásárlóit, hogy a hibás 196.75 verziószámú meghajtóprogramot - ami túlforrósíthatja a GeForce grafikus kártyájukat és tönkreteheti a PC-ket - cseréljék újabbra.

A támogató weboldalon is elismerte hibát, emiatt a driver eltávolítása után kérik a felhasználókat, hogy a javított 197.13-as verziószámú csomagot szerezzék be.


A hibajelenség lényege az Nvidia fórumon olvasható hozzászólások értelmében, hogy az automatikus ventilátor fordulatszám szabályozás rosszul működik, a kártya túlmelegszik és a Windows leáll, különösen ha 3D-s játékokat próbálunk futtatni.


„Tudatában vagyunk, hogy néhány felhasználó hűtőventillátor problémákat jelzett a 196.75-ös meghajtóprogram csomag telepíését követően. Az Nvidia visszavonta ezeket a meghajtóprogramokat és erre kérte partnereit is" - nyilatkozta a cég.


Másik megoldás, ha visszaállítjuk a grafikus meghajtóprogram régebbi verzióját (az előző a 196.21-es), mely majdnem minden esetben orvosolja a problémát.


A hiba érinti a Windows 7, Vista és XP operációs rendszereket, illetve a GeForce 6, 7, 8, 9, 100, 200 és 300, valamint Ion desktop grafikus egységeket.


Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése