2010. március 1., hétfő

3D TV, a jövő tévéje - elsőként a Samsungtól


Márciustól Európában elsőként a Samsung hozza forgalomba 3D-s, LED LCD technológiás készülékeiket, megelőzve a Panasonicot.

A 3D-s sorozatból elsőként a 7-es majd 8-as sorozatú LED TV érkezik a BD-C6900-as
Blu-ray lejátszóval. Későbbre tervezik a 9-es LED, majd a 7-e Plazma és a HT-C6930W házimozi-rendszer piacra kerülését (természetesen megfelelnek az EnergyStar 4.0-s követelményrendszernek).

A 3D készülékekben saját fejlesztésű 3D processzor működik. Az új tévék és lejátszók HD Ready vagy Full HD tartalom visszaadására is képesek.

Nagyszerű ötlet, hogy konvertáló programmal is felruházták az új modellek processzorát, mivel a Blu-rayes filmek listája igencsak limitált, így bármilyen filmet 2D-ből 3D-ssé varázsolhatunk.

Wi-Fi és infravörös kapcsolaton keresztül az érintőképernyős távirányítóval érintőgombok és QWERTY billentyűzet segítségével irányíthatjuk a televíziót és a többi kapcsolódó eszközt.
A 9000-es LED
TV sorozatnál akár a távirányítón is nézhetünk tévét, míg a képernyőn egy teljesen más műsor fut.

Böngészhetünk rajta keresztül zenét, képeket vagy videókat, egyenesen az otthoni számítógépünkről a DLNA segítségével, így a tárolt tartalmakat a televízión is le lehet lejátszani.


Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése