2010. március 1., hétfő

Esprimo Q-sorozat - a mini PC-k nagy világa


A Fujitsu Siemens ESPRIMO Q-sorozat tovább bővült két új modellel: az ESPRIMO Q9000 és az ESPRIMO Q1510 mini PC-kkel. Az ESPRIMO Q a Fujitsu állítása szerint a legkisebb, Windows 7 és Blu-ray technológiát támogató PC.

Az új modellek méretüket meghazudtoló teljesítménnyel bírnak, melyről az
Intel Core processzorok is gondoskodnak. Kicsi, csendes, energiatakarékos - de elég ez, hogy a legnépszerűbb PC-k közé soroljuk majd?

A Q9000-es a helytakarékos, kis fogyasztású, de komplett funkcionalitású asztali PC-t igénylő felhasználóknak készült.
Felveszi a versenyt a teljes értékű PC-kkel szemben: Windows 7-es op-rendszer, Intel mobiltechnológia, CD-tartónyi méret, kis térfogat,
IntelvPro technológia, DeskView felügyelet, támogatott csatlakozások (pl. HDMI, DVI és eSATA), stb. - csak hogy néhány tulajdonságát felsoroljam. Bónusznak: az Intel Core i5 processzor tétlen üzemmódban csak 19 wattot fogyaszt, de fogyasztásszabályozási funkciója segítségével beállíthatjuk az ideális fogyasztást.

Az ESPRIMO Q1510 jó szórakozást nyújthat, elegáns formatervezésű. Elődjét, a
Q1500-ast váltja fel. A Q1510 csomagja tartalmaz távvezérlőt, opcionális Blu-ray meghajtót, teljes körű HDMI támogatást és Microsoft Windows 7 Home Premium operációs rendszert. A gép egyenletesen alacsony áramfogyasztással működik, és rendkívül halkan fut.
WLAN segítséggel akár a TV-képernyőről nézegethetünk képeket, vagy az otthoni szerverre csatlakoztatva zenét hallgathatunk.
Fényképeket is letölthetünk, mivel hatféle kártyatípust is képes beolvasni.

További rendszerinformációk:

  • max. 500 GB merevlemez
  • 4 GB RAM memória
  • 6 USB-port
  • WLAN
  • Bluetooth
A kétféle modell már megrendelhető az EMEA-régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika).

Kép forrása

Hír forrása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése