2010. június 9., szerda

PIN-es pendrive


Hardveres titkosítás és PIN-kódok segítségével oltalmazza az adatokat a Systematic cég legújabb pendrive-ja.

A nagy kapacitású pendrive-ok számos esetben járultak már hozzá komoly biztonsági incidensekhez. A hiányos óvintézkedések miatt az adatok teljes mértékben hozzáférhetővé válhatnak, ezért számos cég kísérletezett megfelelő biztonságtechnikával ellátott USB-k fejlesztésével.
Gyakori, hogy jelszóval védik az adathordozókat, amik egy kliensprogramon keresztül kezelhető, vagy emellett léteznek PIN-kóddal ellátottak is, de megjelentek az úgynevezett biometrikus azonosító (pl. ujjlenyomat leolvasás) alapú adattárolók is.

A Systematic Development Group a PIN-kód alapú authentikációval látják el a LOK-IT Secure Flash drive névre keresztelt pendrive-jukat.
A hagyományos méretű pendrive-n helyet kapott 5 ill. 10 nyomógombot a számkód megadásához, melyet a számítógéphez való csatlakoztatás előtt kell bepötyögni, utána már semmilyen kódot nem kell megadni. A helyes számsor megadására 10 lehetőség adódik, utána automatikus formázás során az adatok törlésre kerülnek.

A LOK-IT 256 bites, hardveralapú AES-titkosítás alkalmaz. Kívülről fémburkolat védi a por és nedvesség elől. Szoftveres támogatás nélkül is működik, ezért a Windows, Linux, Max OS X op-rendszerek alatt is fut. 2-16 GB-s kiszerelésben kapható, kétféle kivitelben.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése